Competenta Off-shore pentru filialele europene

Firmele infiintate de catre romani in tari cu fiscalitate redusa sunt din ce in ce mai mult instrumente eficiente folosite de intreprinzatorii romani pentru optimizarea fiscala a afacerii lor si diminuarea taxelor platite statului. Ideea de baza in optimizarea fiscala a afacerii este mutarea veniturilor impozabile in jurisdictia fiscala cea mai avantajoasa si a cheltuielilor in cea dezavantajoasa.

Ce avantaje aduc regimurile fiscale blande din UE? In relatiile dintre o firma romaneasca si oricare firma UE facturarea se va face fara TVA si nu vor exista taxe vamale.

Echipa SPRING & CO JURIDICAL & BUSINESS CONSULTING va poate asista  in ceea ce priveste:

  1. Infiintare societate

In cazul in care doriti sa va infiintati propria firma intr-un regim fiscal avantajos european, cum ar fi Cipru, Elvetia, Olanda, Malta, Polonia, etc.. Pentru ca firma in cauza sa beneficieze de tratatele de evitare a dublei impuneri, ea trebuie sa fie rezidenta fiscal in tara respectiva.

  1. Obtinerea rezidentei

Aceasta inseamna ca sediul social va fi acolo, tot de acolo vor fi luate si deciziile de conducere (emitere-primire facturi, semnare contracte). Daca inspectorii fiscali vor constata ca de fapt managementul se face din Romania, atunci vor fi recalculate impozitele, se vor pune penalitati, deoarece rezidenta fiscala va fi considerata ca fiind Romania. Firmele specializate in infiintare de companii in paradisuri fiscale sau alte tari avantajoase ofera drept director si asociat cetateni ai tarii respective, precum si secretariatul firmei in cauza, toti ceruti prin legislatia unor tari (cum ar fi Cipru).

     3. Actionarul secret

           Cetateanul roman nu apare in actele firmei, daca solicita acest serviciu. Actionarul real nu este dezvaluit de directorul/asociatul firmei cipriote, de exemplu, mai putin in cazul in care exista suspiciuni de genul traficului de droguri, arme, prostitutie etc

  1. Transferul banilor

          La infiintarea firmei din offshore, compania care ofera serviciile livreaza de regula si un card de debit la o banca din afara Romaniei. Acesta poate fi folosit pentru extragere de numerar inclusiv in Romania sau efectuare de plati.

  1. Tarife

Costurile infiintarii unei firme externe depind de jurisdictia de infiintare, de servicii (actionar nominal sau nu) si de volumul activitatii, adica de numarul de facturi emise sau primite.