Deschidere cont bancar

Atat societățile românești cat si cele străine pot deschide cont bancar în țară, în monedă românească națională (LEI) sau orice altă valută străină. Toate băncile românești oferă serviciul de deschidere conturi bancare în cel puțin 3 valute: LEI, EUR și USD.

Băncile românești percep, de regula, urmatoarele tipuri de comision in ceea ce priveste un cont bancar astfel deschis:
– Comision pentru constituire a contului bancar românesc;
– Taxa de administrare – se plătește anual sau lunar;
– Comision pentru depuneri sau retrageri;
– Comision pentru închiderea contului.

Documentele solicitate pentru deschiderea conturilor curente in România sunt diferite pentru fiecare bancă. Cu toate acestea, de obicei, băncile din România poate solicita următoarele documente pentru conturile societății:

– Copii ale pasapoartelor / carduri ID-administratori (directori) si actionari;
– Copie a actului constitutiv al societatii;
– Copie a certificatului de inmatriculare eliberat de Registrul Comertului Român;
– Certificat Constatator eliberat de catre Registrul Comertului (nu mai vechi de 7 zile);
– Specimene de semnături.

În cazul în care acționarul/asociatul societății românești este o altă entitate juridică romana/straina, băncile solicită în mod normal, rezoluția acționarului cu privire la înființarea societății românești.

Există unele bănci românești care acceptă să deschidă conturi pentru companiile străine, totuși, in acest caz acestea solicita documente suplimentare. Prin urmare, în afară de copiile autentificate notarial și apostilate ale tuturor documentelor companiei (Acorduri de asociere, Extrase de la Registrul Comertului local, Certificate de înregistrare), companiei străine i se va solicita sa furnizeze dovada înregistrării la autoritățile fiscale române.