Deschidere cont bancar in UE

Conform  Regulamentului privind detinerea de disponibilitati valutare in conturi bancare sau sub orice alta forma in strainatate, precum si utilizarea acestor disponibilitati de catre persoanele juridice si fizice rezidente autorizate in conditiile legii, pot fi facute numai pe baza si in conditiile autorizarii prealabile a Bancii Nationale a Romaniei.

  1. Pentru a obtine  autorizatia privind detinerea de disponibilitati valutare in conturi bancare sau sub orice alta forma in strainatate, persoanele juridice si fizice rezidente autorizate in conditiile legii, indiferent de forma de organizare, completeaza si depun la sucursalele Bancii Nationale a Romaniei, in functie de sediul social al solicitantului, o cerere tip.   
  2. Obiectul autorizarii il constituie deschiderea de conturi in strainatate pentru:
  3. Sunt supuse autorizarii toate conturile valutare in strainatate, inclusiv conturile de garantii pentru buna executie a lucrarilor, avansuri etc.
  4. Autorizatia de deschidere de conturi in valuta in strainatate cuprinde conditiile de functionare a contului respectiv, obligatorii pe toata durata valabilitatii acesteia in functie de prevederile si termenele din contractele prezentate la autorizare.
  5. Autorizatiile se emit pe termen de maximum un an, termen dupa care vor fi reinnoite la cerere.