Intreprindere individuala romana

Intreprindere Individuala

O întreprindere individuală română („Intreprindere Individuala”) este o entitate de afaceri fără personalitate juridică, stabilită in persoana unei singure persoane fizice.
Există o serie de condiții pentru crearea acestui tip de afacere românească, respectiv: persoana care solicită înregistrarea are peste 18 ani, el / ea nu au un cazier fiscal, el / ea au un domiciliu profesionist, el / ea îndeplinesc condițiile privind autorizarea în domenii cum ar fi, sanitare, veterinare, protecția mediului și a dreptului muncii.
Cererea de înregistrare se depune la Registrul Comerțului aferent sediului profesional al II. Intreprinderea individuală este în măsură să angajeze alte persoane printr-un acord individual de muncă, înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă și poate colabora cu PFA, cu alte întreprinderi individuale sau cu alte persoane juridice. De asemenea, persoana fizică care deține o întreprindere individuală poate fi, de asemenea, un angajat al unui terț care activează în același sau în orice alt domeniu de activitate.
Există o serie de diferențe între întreprinderi individuale din România și PFA (Persoana Fizica Autorizată), respectiv:
– PFA nu poate angaja salariați;
– PFA nu poate fi considerată un angajat al unei terțe părți, chiar dacă colaborarea este exclusivă;- Persoana care deține întreprinderea individuală în România este considerată o entitate de afaceri de la data cand el / ea sunt înregistrati la Registrul Comerțului, totuși această entitate nu are personalitate juridică, în sensul legii române;
– Persoana care deține o întreprindere individuală poate fi, de asemenea, angajați de către un terț;
– Intreprinderea individuala este capabilă să angajeze angajați.
Pentru a putea înțelege pe deplin diferența dintre o întreprindere individuală românească, un PFA și un SRL cu un singur acționar român (societate cu răspundere limitată), vă rugăm să citiți articolele noastre cu privire la crearea și funcționarea PFA, precum și SRL și să ne contacatați pentru mai multe detalii.

Distribuie articolele noastre:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *