Legea aplicabila contractelor cu o parte romana

În ceea ce Codul civil român permite părților să stabilească conținutul unui contract, este evident că, în cazul unui contract internațional, acestea ar putea alege legea aplicabilă în contract.
Legea prevede legea aplicabilă trebuie să fie menționate în mod expres sau rezultă în mod clar din conținutul sau circumstanțele sale. Există două metode pentru părți de a-și exprima voința: o alegere explicită (prin menționarea efectivă a acestor informații în contract sau anexă) sau o alegere tacită. Elementele folosite pentru deducerea unei eventuale alegere tacită a părților sunt următoarele:
– Folosind noțiuni sau instituții specifice numai unui anumit sistem juridic de drept.
– Trimiterea la o procedură utilizată numai într-o anumită țară poate plasa contractul în sistemul juridic;
– Semnarea contractului într-o anumită limbă poate indica o alegere a părților, însă acest lucru nu este considerat ca fiind foarte relevantă;

– Alegerea unui anumit Curtea de drept într-un stat nu este considerată ca fiind extrem de relevante.

În cazul în care părțile nu au desemnat în mod expres sau tacit o competență judiciară aplicabile care reglementează contractul, Curtea va trebui să ia o decizie în acest sens, pe baza unor criterii obiective.

Principalele criterii se aplică legea statului care contractul are legături mai puternice cu. Aceasta este o soluție mai recentă, o influență a dreptului anglo-saxon (noțiunea considerată ca fiind „lege corectă”). De exemplu, un contract este mai puternic legată de legea statului în care debitorul are – la data este executată contractul – / ea / legal domiciliul / sediul său.

Criteriile secundare vor fi aplicarea legii locului în care este semnat contractul. În cazul în care contractul este semnat de părți prin corespondență, se consideră a fi semnată în starea părții care a inițiat oferta de a contracta, oferta care a fost acceptată.

Distribuie articolele noastre:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *