Menu

Mediere & asistenta in negociere

Negocierea reprezinta un proces care are loc intre doua sau mai multe parti (in care fiecare parte are necesitati, obiective si puncte de vedere) prin care se incearca ajungerea la un comun acord cu privire la o problema sau un conflict care priveste partile implicate.

Medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor. Medierea se bazeaza pe increderea pe care partile o acorda mediatorului, ca persoana apta sa faciliteze negocierile dintre ele si sa le sprijine pentru solutionarea conflictului, prin obtinerea unei solutii reciproc convenabile, eficiente si durabile.

Nu pot face obiectul medierii drepturile strict personale, cum sunt cele privitoare la statutul persoanei, precum si orice alte drepturi de care partile, potrivit legii, nu pot dispune prin conventie sau prin orice alt mod admis de lege.

Mai multe articole din categoria Mediere & asistenta in negociere