Natura unor contracte

În cazul în care se aplică contractului respectiv, legile romane (orice litigii între părți să fie soluționate de către o instanță română), intrând în relații contractuale cu o parte persoana fizica sau juridica de drept public/privat romaneasca, acest lucru presupune cunoașterea mai multor aspecte despre reglementările românești respective. Cerințele enumerate mai jos trebuie luate în considerare la încheierea unor contracte comerciale pe legea română, inclusiv: vanzare/pre-contracte de achiziție și a contractelor finale, de închiriere/contracte de închiriere, contracte de ipoteca, contracte de cesiune, leasing, prestari de servicii, contracte de construcții, de asigurare, contracte de comision, contracte de transport etc.

In raport de prevederile legii române, un contract trebuie să conțină anumite elemente: obligații ale părților pentru îndeplinirea contractului, de livrare și calitatea bunurilor astfel livrate, condiții pentru livrarea de bunuri și/sau servicii, termenii, metodele de plată și garanții de plată, instrumente de plată și de asigurare, preț, riscul contractual, precum și metoda de soluționare a eventualelor litigii care decurg din contract. Alte elemente necesare includ numele complet și de identificare a părților (pentru persoanele juridice acestea includ adresa sediului și numărul de înregistrare in Registrul Comertului) și numele persoanei care semnează contractul (atunci când acesta reprezintă o entitate juridică).

În caz de neîndeplinire parțială sau totală, pe lângă sancțiunile stabilite de către părți prin contract, există posibilitatea de a solicita ” daune” sau compensații.

Următoarele metode de plată sunt acceptate: ordin de plată (transfer bancar), cec, cambiile (în anumite condiții menționate în mod expres de lege), factoring, bilete la ordin, etc.

În caz de neîndeplinire, părțile contractante sunt în măsură să înceapă procedura pentru recuperarea datoriilor respective. Creditorul va putea (după o decizie definitivă a unui judecător) să execute următoarele active: lichiditatile (inclusiv fonduri în conturi bancare), taxe, produse, datorii sau alte valori patrimoniale. Aceasta procedura se face printr-un executor judecatoresc , iar baza demararii procedurii de executare silita o constituie Sentinta judecatoreasca definitiva emisa de catre judecatorul competent.

Dreptul contractual românesc conține dispoziții legislative vaste. Exista un număr important de cerințe excepționale (de exemplu, metoda de autentificare, formă scrisă, conform dispozițiilor referitoare la fiecare tip de contract etc.), precum și dispoziții generale importante care influențează în mod direct relațiile de afaceri cu partenerii din Romania.

Societatea noastra va poate garanta siguranta afacerii dvs. prin parghiile juridice puse la dispozitia dvs.

Distribuie articolele noastre:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *