Obtinerea dreptului de sedere in Romania

Legile existente în România în ceea ce privește dreptul cetățenilor non-UE / UE să rămână și să lucreze în România sunt similare cu legislația majorității statelor membre ale Uniunii Europene. Cetățenii din afara UE au nevoie de o serie de documente pentru a obține un permis de muncă, o viză de lungă sedere și un permis de sedere pentru a putea lucra legal în țară.

Beneficiarul român este cel care trebuie să facă primul pas pentru ca un cetățean străin să fie capabil să rămână și să lucreze în România. El ar trebui să depună o cerere însoțită de o serie de documente la Oficiul General pentru Imigrări. Este, de asemenea, obligația angajatorului de a respecta o serie de condiții generale și speciale, cum ar fi: el trebuie să dovedească că nu a putut găsi un cetățean român sau UE pentru ocuparea funcției; că străinul are calificarea necesară pentru funcția etc.

Cererea pentru permisul de muncă se soluționează în termen de 30 de zile de la data înregistrării acesteia. În cazul în care sunt necesare verificări suplimentare, intervalul poate fi prelungit cu până la 15 zile. Există unele categorii de străini care nu au nevoie de un permis de muncă pentru a lucra în România, cum ar fi:
– Cei care dețin un drept de ședere permanentă în România,
– Cei care sunt solicitanți de azil,
– Cei care sunt numiți șef al unei sucursale, reprezentante sau filiale în România a unei companii care are sediul în străinătate,
– Cei care urmează să îndeplinească în România activități temporare solicitate de ministere sau alte instituții ale administrației publice locale sau centrale sau de către autoritățile administrative autonome; și alte câteva.

În afară de un permis de muncă, cetățean non UE ar trebui să obțină și un permis de ședere pe termen lung, care este valabil timp de 10 ani, dacă este membru de familie al unui cetățean român și 5 ani, dacă are domiciliul în România. De asemenea, obținerea unei vize de lungă ședere, care permite străinului să rămână în România timp de 90 de zile este necesară cu posibilitatea de reînnoire. Cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene sau ale Spațiului Economic European (Norvegia, Islanda și Liechtenstein) și ai Confederației Elvețiene pot solicita Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări prelungirea dreptului de ședere temporară și permise de ședere fără a deține o viză de lungă ședere.

Legislația pentru obținerea unui permis de muncă, o viză de lungă ședere sau de ședere pe termen lung se schimbă continuu acestea adaptandu-se la nevoile moderne de imigrare, astfel incat, înainte de a aplica pentru aceste permise ar trebui să se consulte avocați sau alți specialiști în materie de imigrație, iar in acest sens SPRING & CO JURIDICAL & BUSINESS CONSULTING va poate pune la dispozitie experienta echipei sale in acest domeniu.

Distribuie articolele noastre:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *