Recuperari debite in Uniunea Europeana

In ipoteza extrem de posibila in care o societate comerciala din spatiul UE nu isi indeplineste obligatia de plata in lipsa unui contract incheiat, in momentul actual in care neexecutarea unui contract produce consecinte importante pentru functionarea societatii vom prezenta, succint, mecanismele de actiune si actele normative aplicabile.

Este posibil sa se recurga la dreptul UE privind solutionarea litigiilor de natura civila si comerciala pentru a obtine recuperarea unei creante in cazurile care comporta un element transfrontalier.

Pentru a va asigura recuperarea debitului, este necesara probarea pretentiei (creanta certa, lichida si exigibila) in fata persoanei – denumita in general administrator sau lichidator – care raspunde de reorganizarea sau lichidarea bunurilor debitorului.

Societatea profesionala de servicii juridice SPRING & CO JURIDICAL & BUSINESS CONSULTING vine in sprijinul Clientilor sai prin asistenta si/sau reprezentare in materia recuperarii debitelor in Uniunea Europeana, avand o vasta experienta in ceea ce priveste formularea si sustinerea somatiilor de plata europene si alegerea celei mai bune variante de lucru pentru a asigura recuperarea crentelor.